NAHAJATE SE NA STARI SPLETNI STRANI ŠOLE, KI SE VEČ NE POSODABLJA.
OBIŠČITE NAS NA NOVI SPLETNI STRANI (KLIK NA SPODNJO SLIKO)

17. novembra obeležujemo dan slovenske hrane. Na ta dan se tudi naša šola vključuje v vseslovenski projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki naj za otroke postane poseben praznik. Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je kruh. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«

Na šoli bomo ta dan vsem učencem postregli zajtrk z domačim kruhom iz krušne peči, bio maslom, medom, bio mlekom in jabolkom. Po razredih bodo potekale tudi vzgojno izobraževalne aktivnosti povezane z zdravim zajtrkom.

Namen projekta je učence izobraževati in ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter o prednostih uživanja lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Poudarek je tudi na pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo in o pomenu čim večje samooskrbe s kmetijskimi pridelki.

Več informacij o Tradicionalnem slovenskem zajtrku:

https://zzs.si/aktualno/dogodki/dan-slovenske-hrane-in-tradicionalni-slovenski-zajtrk-2023

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

Na šoli smo se odzvali tudi pobudi Stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev, ki nas vabi da z »Recepti z okusi Slovenije« podpremo  obeleževanje tedna slovenske hrane od 13. do 19. novembra 2023. Cilj projekta je povezati vse deležnike v trajnostno in odgovorno lokalno prehransko verigo od njive do krožnika za dobrobit vseh generacij – tako danes kot v prihodnosti.
V tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane, smo nekaj tradicionalnih slovenske jedi s ponosom umestili v osrčje šolskega jedilnika.

Več informacij:

https://www.dobroteslovenskihkmetij.si/obvestilo/recepti-z-okusi-slovenije-2023-11-07

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost