NAHAJATE SE NA STARI SPLETNI STRANI ŠOLE, KI SE VEČ NE POSODABLJA.
OBIŠČITE NAS NA NOVI SPLETNI STRANI (KLIK NA SPODNJO SLIKO)

Tekmovanja iz znanja

Državno tekmovanje iz biologije

V petek 29. novembra je na naši šoli potekalo državno tekmovanje iz znanja s področja biologije. Letos so učenci spoznavali človeško ribico in jamski svet. S težkimi nalogami se je srečalo tudi osem naših učenk in učencev. Najuspešnejša sta bila Jakob in Marin, ki sta zasluženo dobila srebrno priznanje.
Iskrene čestitke vsem!

Mentorica: Irena Tarkuš Trikič

Zaključek Mednarodnega tekmovanja mladih znanstvenikov ICYSS 2019

V Beogradu je med 21. in 26. 8. 2019 potekalo mednarodno tekmovanje iz družboslovja (zgodovina, geografija, sociologija, psihologija, ekonomija), kjer so svoje raziskovalne naloge predstavili tudi člani slovenske ekipe, učenci in dijaki slovenskih šol med katerimi je bila tudi učenka OŠ borcev za severno mejo Maribor, Taja Majhenič. Dosegli so izredne rezultate, Taja pa je osvojila bronasto medaljo in 3. mesto za svojo raziskovalno nalogo iz področja psihologije z naslovom »Ali jemo z očmi? Vpliv barve na zaznavanje okusa« pod mentorstvom psihologinje Tjaše Lajmsner Paklec. Pokazala je izredno poznavanje obravnavane tematike, v 10 minutah v angleškem jeziku atraktivno predstavila svojo nalogo, suvereno odgovarjala na vprašanja ter tako prepričala svetovno žirijo.

Kolektiv zaposlenih Taji iskreno čestitamo za vestno, več kot leto dni trajajoče raziskovalno delo.

14. otroška varnostna olimpijada

V petek, 17. 5. 2019, je na našem šolskem igrišču potekalo 6. predtekmovanje 14. Otroške varnostne olimpijade. V štirih igrah, katere zahtevajo znanje, spretnost, hitrost, usklajenost, iznajdljivost in veliko sreče, se je pomerilo 15 ekip. Naši četrtošolci so dali vse od sebe in zasedli 11. mesto.

Državno tekmovanje s področja kemije

V soboto, dne 30.3.2019 je na naši šoli potekalo državno tekmovanje s področja kemije. Gostili smo 133 učencev 8. in 9. razredov  ter njihove mentorje.

Našo šolo so zastopali Ela, Doroteja, Nika, Taja, Luka, Lan, Taj, Jakob in Marin. Naloge so bile zavite, a so jih naši učenci kar lepo reševali. Na rezultate še čakamo.

Ne glede na rezultat – učenci imajo veliko znanja s področja kemije, kar največ šteje!

Čestitke vsem!

Mentorica Irena Tarkuš Trikič

    

Mladi raziskovalci 2018

Na letošnjem natečaju Mladi za napredek Maribora so naši mladi raziskovalci dosegli izjemen uspeh. Med mariborskimi šolami je bila prav naša tista, ki je na področju raziskovanja dosegla največji napredek v primerjavi s preteklim šolskim letom. Na natečaju smo sodelovali s kar devetimi nalogami, od katerih jih je kar šest sodelovalo tudi na državnem srečanju mladih raziskovalcev. Dve od teh šestih nalog sta se uvrstili v drugi krog državnega tekmovanja in tako so v ponedeljek, 14. 5. 2018,  štiri učenke zagovarjale svoje delo v Murski soboti. Učenka Lara Stegnar je zagovarjala nalogo z naslovom “Pravilo petih sekund” na področju biologije, Taša Horvat, Lea Strniša in Katarina Nedoh pa so zagovarjale nalogo z naslovom “Štirikotnik in njemu ploščinsko enak trikotnik” na področju matematike ali logike. Vse štiri so prejele srebrna priznanja, ki so za nas kot zlata! Na šoli smo na njihov uspeh zelo ponosni.

Bronasta priznanja so na državnem tekmovanju osvojili še:

 • na področju slovenskega jezika ali književnosti: Marin Kladošek, Dorotea Tomasović in Lina Kmetec z nalogo “Verzi smrti v šolski knjižnici – Pavčkova poezija o smrti”
 • na področju matematike ali logike: Ela Habjanič in Nika Ornik z nalogo “Nagajiva poštevanka”
 • na področju ekologije z varstvom okolja: Zoja Pleteršek z nalogo “Magna – bodo ljudje res na boljšem?”
 • na področju računalništvo ali telekomunikacije: Primož Pokeržnik z nalogo “Vpliv zviševanja delovne frekvence procesorja na hitrost računalnika”

Pomemben prispevek k raziskovalni dejavnosti na naši šoli pa so dodali tudi:

 • na področju športa: Lenja Pleteršek in Lara Ribič z nalogo “Posamični in ekipni športi – Kateri deklice bolj privlačijo”
 • na področju psihologije in pedagogike: Tinkara Šafarić in Lara Kolednik z nalogo “Depresija med mladostniki”
 • na področju zdravstva: Ana Lukman z nalogo “Nevarnosti sončenja”

 Učence so pri raziskovanju usmerjali in spodbujali mentorji: Irena Tarkuš Trikič, Barbara Škrbić, Boštjan Kamenšek, Vladimir Širec, Alenka Repnik in Nataša Miteva.

Vsem iskreno čestitamo, hkrati pa vabimo vse tiste, ki bi se v prihodnjem šolskem letu radi pridružili naši “družinici” raziskovalcev, da se o tem čimprej pogovorijo z mentorji ali koordinatorico raziskovalne dejavnosti na šoli, gospo Barbaro Škrbić.

Tekmovanje iz znanja kemije – rezultati

Končano je tekmovanje iz znanja kemije. Na državno tekmovanje so se uvrstili Taja Majhenič, Ema Hebar in Nicholas Slanič. Vsi trije so osvojili bronasto priznanje.
Iskrene čestitke!
Mentorica Irena Tarkuš Trikič

Cankarjevo tekmovanje

12. decembra so se ljubitelji branja preizkusili na Cankarjevem tekmovanju. Udeležilo se ga je 62 tekmovalcev od 4. do 9. razreda. 21 učencev je prejelo bronasta priznanja.

Vsem iskreno čestitamo!

Učenke Taja Majhenič, Taša Horvat in Lara Stegnar pa so se uvrstile na območno tekmovanje, ki bo 24. 1. 2018 v Sladkem Vrhu.
Želimo jim veliko uspeha!

Koordinatorica šolskega tekmovanja: Klara Napast

Tekmovanje iz znanja angleščine za 8. razred

Tekmovanje iz znanja angleščine za osmošolce je potekalo na naši šoli 16. 10. 2017. Tekmovalo je 19 učencev iz 8. a in 8. b razreda.

Bronasto priznanje so osvojili učenci Alex Rojko, Rene Zommer, Taja Majhenič, Nicholas Slanič in Julija Banfič.

Tekmovali pa so še: Maja Kikel, Ema Hebar, Rozamari Sovec, Sara Nipič, Lan Škrobar, Ema Hauc, Tinkara Šafarić, Neža Homšak, Arlinda Mulaj, Lara Kolednik, Sara Karba, Aleksander Vizjak, Anja Jovanović  in Nejc Prajner Novak.

Alex, Rene, Taja in Nicholas so se 20. 11. 2017 udeležili državnega tekmovanja na OŠ Hajdina. Nicholas je osvojil srebrno priznanje.

Iskrene čestitke!

Kviz o Nastanku samostojne Slovenije in 10-dnevni vojni za Slovenijo

V petek, 17. 11. 2017, so se učenci naše šole z mentorico udeležili kviza v Kadetnici Rudolfa Maistra o Nastanku samostojne Slovenije in 10-dnevni vojni za Slovenijo. Organizatorja kviza sta bila Vojaški muzej Kadetnice Rudolfa Maistra in Zveza vojnih veteranov Slovenije ter njihova območna enota Maribor. Kviza smo se udeležile 4 šole, ki smo tekmovale iz znanja teh vsebin. Našo šolo so zastopali učenci 8.a razreda: Ema Hebar, Ema Hauc in Aleksander Vizjak, ki je zamenjal učenca Jakoba Lipovca. Vsi udeleženci in mentorice smo prejeli priznanja in cvetje. Veseli smo, da smo se lahko udeležili tako pomembnega tekmovanja iz naše polpretekle zgodovine.

Galerija

Mentorica: Breda Gaber Pavlović

Rezultati šolskega tekmovanja »Proteus«

Na šolskem tekmovanju so  učenci 8. in 9. razredov dosegli rezultate:

Učenka/učenec razred Število točk opomba
Taja Majhenič 8.b 39 UVRSTITEV NA DRŽAVNO TEKMOVANJE
Katarina Nedoh 9.a 37 UVRSTITEV NA DRŽAVNO TEKMOVANJE
Lara Stegnar 9.a 37 UVRSTITEV NA DRŽAVNO TEKMOVANJE
Alex Rojko 8.b 35 UVRSTITEV NA DRŽAVNO TEKMOVANJE
Taša Horvat 9.a 34 UVRSTITEV NA DRŽAVNO TEKMOVANJE
Neža Homšak 8.a 32 Bronasto priznanje
Niki Slanič 8.a 31 Bronasto priznanje
Jakob Lipovec 9.a 31 Bronasto priznanje

Iskrene čestitke za dosežene rezultate!

Mentorica Irena Tarkuš Trikič

Uradni rezultati tekmovanja iz znanja logike in lingvistike

ZotksLOGIKAV četrtek, 28. 9. 2017, je bilo šolsko tekmovanje iz znanja logike in lingvistike. Tekmovanja se je udeležilo 41 učencev od 4. do 9. razreda. Verjamemo, da so se vsi tekmovalci potrudili po svojih najboljših močeh, za kar si zaslužijo pohvalo. Imena dobitnikov priznanj in tekmovalcev, ki napredujejo na državno tekmovanje so zdaj tudi uradna.

Priznanja prejmejo:

 • 4. razred: Sanja Antunović in Vesna Premoša Meklav
 • 5. razred: Rok Jagarinec, Ronja Harb, Ema Kovačič Kelemina, Mia Škrobar, Matija Halič in Maj Glogovšek
 • 6. razred: Rok Slapnik Boršič in Tadej Cajzek
 • 7. razred: Marin Kladošek in Dorotea Tomasović
 • 8. razred: Neža Homšak, Sara Nipič in Gabriel Munda
 • 9. razred: Zoja Pleteršek

 

Državno tekmovanje bo v soboto, 21. 10. 2017, na OŠ Tabor I. Na tekmovanje so se uvrstili:

 • 7. razred: Marin Kladošek
 • 8. razred: Neža Homšak in Sara Nipič
 • 9. razred: Zoja Pleteršek

Vsem iskreno čestitamo!

Državno srečanje mladih raziskovalcev

V ponedeljek, 15. 5. 2017, se je v Murski Soboti odvil 2. krog ’51. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije 2017′. Na srečanje je je bilo prijavljenih 530 raziskovalnih nalog na dvajsetih različnih področjih.

Srečanje poteka po dvokrožnem sistemu in sicer v 1. krogu člani strokovnih komisij naloge pregledajo ter ocenijo in izberejo do 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog na posameznem področju, ki se predstavijo na zaključni prireditvi. Avtorji izbranih nalog so pred komisijami predstavili svoje naloge in se potegovali za srebrna in zlata priznanja.

Kot smo že poročali, sta se na državno srečanje uvrstili tudi raziskovalna naloga, ki sta jo spisali Lea Strniša in Lara Stegnar ter inovacijski projekt, katerega avtorici sta Laura Šantl in Mia Vehabović.

Laura in Mia sta na državnem srečanju osvojili bronasto priznanje, Lea in Lara pa sta svojo nalogo zagovarjali tudi v Murski Soboti in osvojili srebrno priznanje.

Vsem iskrene čestitke!

 

Zlata kuhalnica

Učenke Pia, Tjaša in Eva so na območnem tekmovanju osvojile srebrno priznanje. Pripravile so polnjene kumarice z nadevom iz kranjske klobase in čemažev pire. Za sladico so postregle skutine štruklje iz polnozrnete moke, s suhimi slivami in marmelado iz sliv, ki smo jo pripravili jeseni za novoletni bazar. Poleg priznanja so osvojile tudi darilni bon za ribjo ploščo.

Galerija

Mentorica Maja Pečnik

Rezultati tekmovanja iz znanja matematike 2017

Tekmovanje iz znanja matematike je za nami.

Šolsko tekmovanje (Evropski matematični kenguru) je bilo v četrtek, 16. 3. 2017. Udeležilo se ga je 177 učencev, od katerih jih je 60 osvojilo bronasta Vegova priznanja. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, še posebej dobitnikom priznanj.

Na naslednjo stopnjo tekmovanja, torej na državno tekmovanje, so se uvrstili: Tadej Cajzek (5.a), Nika Ornik (6.a), Neža Homšak (7.a), Taja Majhenič (7.b), Jakob Pokeržnik (9.b), Mia Vehabović in Tinka Mesarič (obe 9.a).

Državno tekmovanje je bilo v soboto, 22. 4. 2017, naši učenci pa so se tudi tam odlično odrezali.

Tadej, Nika, Neža, Taja, Jakob, Mia in Tinka so osvojili srebrna Vegova priznanja.

Jakob je tudi eden od 205 učencev v Sloveniji, ki si je prislužil priznanje Diamantni kenguru. To priznanje prejmejo učenci, ki so v vseh razredih osnovne šole osvojili bronasto Vegovo priznanje.

elementi_za_uspeh_na_interentu

ISKRENO ČESTITAMO!

(Skupno 1.683 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost